Sluit navigatie

Vijverfolie op maat

Heeft u een sierviskwekerij en wilt u een nieuwe vijver aanleggen? Dan is het belangrijk om u goed te oriënteren op de vijverfolie. Bij Toekomst Plastics maken 2 soorten vijverfolie op maat: EPDM folie en PVC vijverfolie. Deze folie lassen we voor u in de juiste afmetingen. Zo past de folie precies in uw visvijver.

PVC vijverfolie of EPDM folie?

Voordat we vijverfolie op maat maken is het van belang te weten voor welke soort folie u gaat: PVC vijverfolie of EPDM folie? Hieronder leggen we uit wat de eigenschappen zijn en wanneer u beter kunt gaan voor PVC vijverfolie of EPDM folie.

PVC vijverfolie

Het verschil met EPDM folie zit hem vooral in de flexibiliteit, de levensduur en de prijs. PVC vijverfolie is 3 keer goedkoper dan EPDM folie. De folie gaat minder lang mee: 10 à 15 jaar. Dit ligt aan de weekmakers die de folie soepel maken. Deze verdwijnen na een aantal jaar vanwege UV-straling. Na het verdwijnen van weekmakers kan PVC folie snel scheuren. PVC folie is dus een prima keuze als u niet van plan bent om tientallen jaren een vijver te hebben.

EPDM folie

Wilt u wel een vijver laten aanleggen voor de langer termijn? Dan is EPDM folie zeer geschikt. Deze folie is sterk en blijft altijd elastisch. Ook biedt deze vijverfolie genoeg weerstand tegen wortels van de meeste waterplanten en zure regen. Verder is dit materiaal veel milieuvriendelijker, omdat er geen weekmakers in zitten. Weekmakers stoten bij verbranding immers veel schadelijke gassen uit.

Voordeel vijverfolie op maat

Wij raden u aan om voor PVC vijverfolie of EMPD folie op maat te gaan, om plooien te voorkomen. Als de vijverfolie precies past in uw vijver, zullen er geen plooien in de folie ontstaan. Plooien in de vijverfolie zijn zeer onwenselijk, want dit doet afbreuk aan de kwaliteit en uitstraling van de sierviskwekerij.

Vijverfolie op maat gelast

Hoe gaan we te werk? Allereerst geeft u de maten van uw vijver aan ons door. Zo kunnen wij uitrekenen hoeveel vijverfolie we nodig hebben. Vervolgens zullen wij de vijverfolie op maat lassen in onze werkplaats. Zodra we uw vijverfolie op maat hebben gemaakt, zullen we die bij u afleveren. U kunt dan weer verder met de aanleg van uw vijver.

Contact

Wilt u meer weten over vijverfolie op maat, PVC vijverfolie, EPDM folie of over onze andere producten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord. U kunt ons bereiken per telefoon, e-mail of via het invulformulier hiernaast.

Contactformulier

Onze producten

Wij leveren een grote diversiteit aan zachte plastic verpakkingen.

bekijk producten

Contactgegevens

Mercuriusstraat 30
3133 EN Vlaardingen

T 010 - 43 47 304
E verkoop@toekomstplastics.nl

Scroll naar boven